martes, 2 de febrero de 2010

OPEN ALTITOY CONDICIONS EXTREMES

El cap de setmana del 30 i 31 de gener l’estació francesa de Luz Ardiden va acollir la Copa d’Espanya d’esquí de muntanya per equips de la FEDME. 600 esquiadors van participar en aquesta cursa, dividida en dues etapes.

La primera, el dissabte de 16 km i 1.950 m de desnivell positiu acumulat i la segona el diumenge, amb 12 km de recorregut i 1.650 m de desnivell, el dissabte va bufar un vent fort a les carenes que va que la sensació tèrmica fos molt baixa i el diumenge el temps va millorar però la visibilitat era molt reduïda tot i que els 30 cm de neu nova es va agraïr.
En categoria femenina les guanyadores en la suma del temps total de les dues etapes han estat les catalanes Mireia Miró (UEC Gràcia) i Naila Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE), amb un temps de 5:29:33. En categoria masculina i amb un temps de 4:07:51, el segovià Manuel Pérez i el madrileny Javier Martín han estat els guanyadors de l’Open d’Altitoy, organitzat pel Club Vasco de Cámping i el Club Altitoy de Luz Saint-Sauveur.

La segona posició ha estat per la gironina Tina Bes (Club Esquí Girona SE) i la francesa Patricia Althape amb un temps de 5:44:29. Pel que fa a la categoria masculina, amb un temps de 4:19:59, el català Kilian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE) juntament amb el madrileny Álvaro Tremiño han estat els corredors que han aconseguit la segona posició en aquesta competició marcada per les fortes precipitacions en forma de neu que han deixat fins a 30 cm de neu nova.

La tercera posició en categoria femenina ha estat per a les catalanes Marta Riba (Club d’Esquí La Pobla de Segur SE) i Gemma Arró (GREC-Cerdanya) amb un temps de 6:10:09. Pel que fa a la categoria masculina els tercers en classificar-se han estat els corredors Miguel Caballero i Joan Maria Vendrell (Ski Club Camprodon SE) amb un temps de 4:21:01.

Felicitar al Gregory Van Hoof que va ser la seva primera cursa important i tot i patir alguns problemes amb el material nou va aguantar molt bé el ritme quedant en la posició 70 de 270 equips inscrits.